Tysiące okazji, by zgrzeszyć

Sweet Expo 2018

Pralinki w wymyślnych kształtach, torty z bajkowymi dekoracjami, lody o smakach, jakie nikomu się nie śniły, desery w stylu bio, wege oraz etno… Tym już kuszą, albo w najbliższej przyszłości kusić nas będą w cukierniach, lodziarniach i kawiarniach.

Ten, kto szuka klucza do serc łasuchów powinien postawić na oryginalność oraz składniki najwyższej jakości. Te dwa trendy rządzą obecnie w cukierniczo-lodziarskiej branży. Doskonała okazja, żeby zobaczyć jak i czym zwieść amatorów słodkości na pokuszenie nadarzyła się pod koniec lutego w hali Centrum Expo XXI przy ul. Prądzyńskiego.

Zorganizowane tam dziesiąte jubileuszowe targi Expo Sweet zgromadziły grubo ponad sto wystawców, oferujących maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy oraz wszystkich lokali serwujących swoim klientom coś słodkiego. Impreza dawała też możliwość podpatrzenia pracy mistrzów sugarcraftingu, czyli – przekładając na polski – sztuki dekoracji tortów, która obecnie wspina się na wyżyny. Najlepiej widać to na przykładzie tortów weselnych, chociaż te przygotowywane na dziecięce przyjęcia także potrafią urzekać, zwłaszcza jeśli ich ozdobą zajmuje się cukiernik z pasją. A że najlepszą towarzyszką dla słodyczy jest kawa, stąd stały punkt każdego dnia targów stanowiły warsztaty kawowe.

Data zdjęć: 25.02.2018 (RAD)

Centrum Expo XXI
ul. Prądzyńskiego 12/14
01-222 Warszawa
http://www.exposweet.pl/

Back to top button
Close