O tym, że jedzenie czekolady poprawia nastrój wiedzą wszyscy. W stan szczęśliwości wprowadza też jej ręczne wyrabianie z prawdziwych kakaowych ziaren tak, jak to się robiło kiedyś.
Gorzka, mleczna, z owocami, bakaliami, przyprawami, a może z tym wszystkim naraz? Smaków i dodatków, jakie można zawrzeć w jednej tabliczce czekolady jest bardzo wiele. Manufaktura Czekolady na Marszałkowskiej organizuje warsztaty, na których można samodzielnie zrobić własną tabliczkę czekolady. Umożliwiają one poznanie tajników procesu produkcji królowej słodyczy – od plantacji do tabliczki – a także spróbowanie ziaren kakao oraz kilku rodzajów czekolady. Na warsztaty można przyjść samemu, z drugą połówką lub w większej grupie.
Manufaktura organizuje czekoladowe randki, wieczory panieńskie, urodziny oraz zajęcia zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Poza czekoladą można też na nich tworzyć praliny. Zdecydowana większość dostępnych obecnie na rynku czekolad powstaje z półproduktów. W Manufakturze powstaje ona w małych ilościach, przy użyciu tradycyjnych metod, z własnoręcznie wybieranych ziaren kakaowca. Dzięki temu ma autentyczny, głęboki, niczym nie sfałszowany smak.
Manufaktura Czekolady
ul. Marszałkowska 9/15
00-626 Warszawa
www.manufakturaczekolady.pl